Java-konsult - Stefan Schwartz

Vi hälsar Stefan varmt välkommen som ny konsult hos oss. Stefan kommer att arbeta som senior Java-utvecklare/Configuration Manager.

Med sin långa erfarenhet som Java-utvecklare med fokus på Configuration Management bidrar Stefan till att stärka företagets kompetens inom Java/CM-området.

Stefan börjar i februari 2015.

Hittade en intressant artikel om agil utveckling i kombination med offshoring. Artikeln innehåller viktiga erfarenheter och lessons learnt.

I artikelns summering görs även en intressant analys om kostnader, fördelar och framtiden för offshore utveckling. Där betonas framförallt att svagheten för offshoring vad gäller avståndet både fysiskt och kulturellt från affärsverksamheten.

Läs hela artikeln här:

http://martinfowler.com/articles/agileOffshore.html

Fredagens problem med Faktura.nu och Eikkala.com är nu åtgärdade. Problemet berodde att domännamnen pekade mot fel ip-adress hos vår leverantör.

Vi ber om ursäkt för de eventuella problem som detta har medfört för dig.

Just nu har vi tyvärr tillfälliga störningar som gör att du som vill till www.faktura.nu kommer inte på denna sida. Dessa störningar beräknas vara lösta fredag 20/1 efter lunch.

Tillsvidare kommer du åt dina fakturor genom följande länk:

https://www.techation.com/invoice

Vi ber om ursäkt för detta.

 Experium, Lindvallen, Sälen

RFID (Radio Frequency IDentification) är en intressant teknik som det finns många användningsområden för. I fjällen har man länge använt RFID i bl a liftkort som man stoppar i fickan och som sedan läses av automatiskt när man kommer till liften. 

Ett annat utmärkt exempel på användning av RFID är på det nya badpalatset Experium i Lindvallen, Sälen. När man går in får man en RFID-tagg som man sätter som en klocka runt armen. Denna använder man sedan som nyckel för att låsa in sina saker i ett förvaringsskåp. Väl inne i badpalatset kan man används den också för att handla drinkar och glass i baren.

När man sedan har badat färdigt lämnar man in sin klocka, den läses av och man får betala för sig det man har handlat i baren.

Det känns som om antal användningsområden för RFID kommer att explodera i takt med att tekniken blir bättre och RFID-taggarna blir allt billigare. Bara fantasin sätter gränsen.

Hur skulle du kunna använda RFID i din egen verksamhet?