Snöröjning för husägareVisst är det härligt när det snöar. Som husägare, småbarnsförälder och egen företagare har jag dock lite blandade känslor vad gäller snöandet. Det är ju  alltid lite jobbigt att komma hem sent på kvällen och behöva skotta snö, för att morgonen efter behöva gå upp tidigare för att skotta bort den snövall som plogbilen har plogat upp.

Här finns en affärsidé för de driftiga entreprenörer som har avtalet med kommunen om snöröjning. Skulle man inte kunna erbjuda alla husägare en liten extratjänst?

Till exempel, för 1.000kr per säsong så svänger vi in plogbilen på din garageuppfart varje gång vi åker förbi, istället för att ploga upp en vall. Det tar väl max 30 sekunder extra. Borde inte denna tjänst också omfattas av ROT-avdraget eller RUT-avdraget? Då blir det ju bara 500kr per säsong. Klar överkomligt.

Som med alla bra idéer så finns det ju en del utmaningar. Som till exempel, att en vanlig plogbil kommer att ploga upp en vall mot din garagedörr istället. Då skulle man behöva en traktor med skopa istället för att få bort vallen. Dessa utmaningar överlåter jag till de driftiga entreprenörerna att lösa. Jag jobbar ju med datorer ;o)

Hälsningar,

/Markus

155 Responses to “Snöröjning för husägare…”