Experium, Lindvallen, Sälen

RFID (Radio Frequency IDentification) är en intressant teknik som det finns många användningsområden för. I fjällen har man länge använt RFID i bl a liftkort som man stoppar i fickan och som sedan läses av automatiskt när man kommer till liften. 

Ett annat utmärkt exempel på användning av RFID är på det nya badpalatset Experium i Lindvallen, Sälen. När man går in får man en RFID-tagg som man sätter som en klocka runt armen. Denna använder man sedan som nyckel för att låsa in sina saker i ett förvaringsskåp. Väl inne i badpalatset kan man används den också för att handla drinkar och glass i baren.

När man sedan har badat färdigt lämnar man in sin klocka, den läses av och man får betala för sig det man har handlat i baren.

Det känns som om antal användningsområden för RFID kommer att explodera i takt med att tekniken blir bättre och RFID-taggarna blir allt billigare. Bara fantasin sätter gränsen.

Hur skulle du kunna använda RFID i din egen verksamhet?

 

163 Responses to “RFID i fjällen”